Hyrbil Savona

» Biluthyrning » Hyrbil Savona

 

car-rental

Jämför och hitta de bästa priserna på biluthyrning i Italien

Biluthyrning Savona

Jämför priser på hyrbilar i Savona från flera olika leverantörer, inklusive Maggiore, Avis, Alamo, Europcar, Sixt och Budget. Den nödvändiga försäkring samt obegränsad körsträcka ingår alltid.

Savona guide

Hyrbil Savona

Biluthyrning Savona

Savona är en stor hamnstaden längs Medelhavet ligger i Ligurien, en region i norra Italien. Den har en befolkning på 62,104 invånare (7/2008) och 65.55 kvadratkilometer i storlek. Christopher Columbus var en före detta invånare i Savona.

Beläget nära Rocca di San Giorgio, längs ”Promotorio del Priamar,” är Priamar fästningen, som byggdes i 1542 som Genua efter att de tog över området.

Vid katedralen i Savona är Cappella Sistina, byggdes mellan 1480 och 1483. Den innehåller ett mausoleum som uppfördes av påven Sixtus IV för att hedra sina föräldrar. Den byggdes under 1765-1767 efter år av försämring.

Andra sevärdheter att se är Palazzo della Rovere, Palazzo Delle Piane, helgedom Nostra Signora della Misericordia och kyrkan Nostra Signora di Castello.

Den närmaste flygplatsen till Savona är Genoa Cristoforo Colombo Flygplats (GOA), vilket är cirka 31,92 kilometer från stadens centrum. Det erbjuder sina tjänster till ett antal flygbolag, inklusive Air France, Alitalia, British Airways, Ryanair, Turkish Airlines, Lufthansa och Iberia.