Hyrbil Mantova

» Biluthyrning » Hyrbil Mantova

 

car-rental

Jämför och hitta de bästa priserna på biluthyrning i Italien

Biluthyrning Mantova

Jämför priser på hyrbilar i Mantova från flera olika leverantörer, inklusive Maggiore, Avis, Alamo, Europcar, Sixt och Budget. Den nödvändiga försäkring samt obegränsad körsträcka ingår alltid.

Mantova guide

Hyrbil Mantova

Biluthyrning Mantova

Mantova, ibland stavas Mantua) är en stad i norra Italien distriktet Lombardiet. Den har en befolkning på 48,353 invånare (6/2009) och är 63,97 kvadratkilometer i storlek. Under renässansen var Mantova anses vara en av de viktigaste kulturstäder hela Italien. Idag har fortfarande ett antal byggnader som gjorde staden populära på den dagen.

Il Palazzo Ducale är en av de mest populära sevärdheter i Mantova. Det är ett komplex uppvisande medeltid samt Renaissance artisteri och arkitektur. Det finns också Basilica di Sant’Andrea, en världsberömd kyrka som byggdes 1472 av Leon Battista Alberti, en av grundarna av renässansens arkitektoniska rörelsen.

Sedan år 1997 har Mantova varit hem Festivaletteratura. Detta är en av de mest välkända litterära evenemang att äga rum i hela Europa. Det varar i fem dagar och värdar föreläsningar av kända författare från hela världen.

En av de närmaste flygplatserna till Mantova är Verona flygplats (VRN), som också är känd som Valerio Catullo Villafranca flygplats. Den ligger cirka 28,54 kilometer från Mantova. Denna flygplats är värd ett antal flygbolag från hela Europa, inklusive Air Berlin, Air France, Alitalia, British Airways, Easy Jet, Israir Airlines, Lufthansa Regional, Ryanair och Windjet.