Hyrbil Venedig

» Biluthyrning » Hyrbil Venedig

 

car-rental

Jämför och hitta de bästa priserna på biluthyrning i Italien

Biluthyrning Venedig

Jämför priser på hyrbilar i Venedig från flera olika leverantörer, inklusive Maggiore, Avis, Alamo, Europcar, Sixt och Budget. Den nödvändiga försäkring samt obegränsad körsträcka ingår alltid.

Venedig guide

Hyrbil Venedig

Biluthyrning Venedig

Staden Venedig är huvudstad i den norra italienska regionen Veneto. Det är världsberömda för sin magnifika inställning, konst och arkitektur. Staden har en befolkning på 270,660 invånare (4/2009) och är 414.57 kvadratkilometer i storlek. Alla vet Venedig på grund av de vackra bilderna av gondolerna längs vattnet.

Det finns ett antal sevärdheter att se i Venedig, inklusive Canal Grande, St Mark basilika och den magnifika Piazza San Marco. En populär lyxig destination är Lido di Venezia, en härlig sandrev som är populär bland de rika och berömda från hela världen.

En av de mest populära festivaler i staden är Carnival of Venedig som äger rum 40 dagar före semestern av påsken och slutar före askonsdagen. Iklädd en mask är en av de centrala delarna av festivalen. En annan viktig festivalen är i Venedig Film Festival – den äldsta i hela världen och en av de mest prestigefyllda.

Flygplatsen närmast staden Venedig är Venedig Marco Polo Airport (VCE). Det är åtta kilometer norr om staden. Den flygplatstjänster ett antal flygbolag, inklusive Air Berlin, Alitalia, British Airways, Delta Airlines, easyJet, Iberia, Lufthansa, US Airways och WindJet.