Hyrbil Reggio Calabria

» Biluthyrning » Hyrbil Reggio Calabria

 

car-rental

Jämför och hitta de bästa priserna på biluthyrning i Italien

Biluthyrning Reggio Calabria

Jämför priser på hyrbilar i Reggio Calabria från flera olika leverantörer, inklusive Maggiore, Avis, Alamo, Europcar, Sixt och Budget. Den nödvändiga försäkring samt obegränsad körsträcka ingår alltid.

Reggio Calabria guide

Hyrbil Reggio Calabria

Biluthyrning Reggio Calabria

Reggio Calabria, även känd som Reggio di Calabria, är den största staden i södra italienska regionen Kalabrien samt den mest befolkade. Staden har en befolkning på 186,547 invånare (6/2009) och är 236 kvadratkilometer stort. Reggio Calabria är känd för att vara på ”tå” i den italienska ”boot” eller halvön ”och separeras från Sicilien endast genom Messinasundet. Det är den äldsta staden i regionen och den näst äldsta staden i hela Italien.

Den Lungomare Falcomata är en vacker strandpromenad i centrum staden och är vacker att gå runt, särskilt under sommaren. Tillsammans med de vackra stränderna, det är symbolen för Reggio Calabria sommar.

Katedralen i Reggio Calabria är den största religiösa byggnad i sitt slag i regionen. Det finns Aragonese Castle, som är hem för ett antal konstutställningar, och de gamla stadsmurarna som fortfarande kan ses idag är ett lysande exempel på grekiska arkitekturen. Det finns också rester av romerska bad som är intressanta att se.

Reggio Calabria är betjänad av Reggio Calabria ”Tito Minniti” Airport (REG). Det är också känt som Aeroporto dello Stretto. Det är 4,45 kilometer från centrum av staden. Det finns bara ett fåtal flygbolag som flyger in och ut och endast inrikesflyg. Flygbolagen är Air Malta, Alitalia, Blue-Express och Trawel Fly.