Hyrbil Pozzuoli

» Biluthyrning » Hyrbil Pozzuoli

 

car-rental

Jämför och hitta de bästa priserna på biluthyrning i Italien

Biluthyrning Pozzuoli

Jämför priser på hyrbilar i Pozzuoli från flera olika leverantörer, inklusive Maggiore, Avis, Alamo, Europcar, Sixt och Budget. Den nödvändiga försäkring samt obegränsad körsträcka ingår alltid.

Pozzuoli guide

Hyrbil Pozzuoli

Biluthyrning Pozzuoli

Pozzuoli är en vacker kuststad i sydvästra regionen Kampanien. Det är ett bra ställe att gå för att se några gamla romerska lämningar och njuta av lite tid att sitta vid kusten. Det har en befolkning på 83,398 invånare (4/2009) och är 43 kvadratkilometer stort.

Huvudattraktionen staden Pozzuoli är känd för är Macellum i Pozzuoli, också satt ett tak för Serapistemplet eller Serapeum. Det anses vara den primära symbolen för denna stad. Även kallat ett tempel, var det faktiskt vara en marknadsplats. Det finns tre stora kolonner som står i centrum. Andra intressanta sevärdheter inkluderar Flavian Amphitheater, en av de största i Italien, och Sanctuary of San Gennaro, som är en av de platser där den eventuellt mirakel kondensering av blodet av helgonet inträffade.

Lake Avernus, som ligger i Pozzuoli, är där Vergilius placerade entrén till Helvetet i den sjätte boken av Aeneiden.

Den närmaste flygplatsen till Pozzuoli är Neapels flygplats (NAP), även känd som Capodichino flygplats. Flygplatsen ligger 16,77 kilometer från centrum av Pozzuoli. Flygbolag som städas här inkluderar Air Berlin, Air France, Alitalia, British Airways, EasyJet, Air One, Lufthansa Regional, Turkish Airlines och Wizz Air.