Hyrbil Pisa

» Biluthyrning » Hyrbil Pisa

 

car-rental

Jämför och hitta de bästa priserna på biluthyrning i Italien

Biluthyrning Pisa

Jämför priser på hyrbilar i Pisa från flera olika leverantörer, inklusive Maggiore, Avis, Alamo, Europcar, Sixt och Budget. Den nödvändiga försäkring samt obegränsad körsträcka ingår alltid.

Pisa guide

Hyrbil Pisa

Biluthyrning Pisa

Pisa är en stad i den italienska regionen Toscana. Det har 88,332 invånare (11/2010) och är 185 kvadratkilometer stort. Staden är mest känd för Torre Pendente, eller som det är allmänt känt runt om i världen – det lutande tornet i Pisa. Byggd som klocktornet för Duomo di Pisa i det tolfte århundradet, den största katedralen i staden, började tornet att luta efter avslutad grund av marken nedanför. År 2001, ett projekt avslutats för att hålla tornet från lutar ytterligare, så att människor kan komma in, klättra till toppen och njuta av en magnifik utsikt.

Andra sevärdheter att se i Pisa inkluderar Piazza dei Cavalieri, Museo di San Matteo (konst och historia museum), och Museo del Opera del Duomo.

En av de vackraste saker att se i Pisa är Luminara festivalen, som hölls den 16 juni. Som solnedgång träffar, alla lampor längs Amu nedtonad och över 10.000 ljus är tända. Kvällen avslutas med en fantastisk fyrverkeri.

Staden Pisa betjänas av Pisa Galileo Galilei International Airport (PSA). Denna flygplats ligger 3,75 kilometer från stadens centrum. Det är en av de två stora flygplatser i regionen Toscana (bortsett från Peretola Airport). Flygplatsen erbjuder sina tjänster till ett antal flygbolag, inklusive Air France, Alitalia, British Airways, EasyJet, Iberia, Lufthansa och Ryanair.