Hyrbil Piacenza

» Biluthyrning » Hyrbil Piacenza

 

car-rental

Jämför och hitta de bästa priserna på biluthyrning i Italien

Biluthyrning Piacenza

Jämför priser på hyrbilar i Piacenza från flera olika leverantörer, inklusive Maggiore, Avis, Alamo, Europcar, Sixt och Budget. Den nödvändiga försäkring samt obegränsad körsträcka ingår alltid.

Piacenza guide

Hyrbil Piacenza

Biluthyrning Piacenza

Piacenza är en stad belägen i norra italienska regionen Emilia-Romagna. Staden har en befolkning på 102.871 (2/2010) och är 118,46 kilometer i storlek. Staden är känd för sin produktion av saltade och kryddat fläskkött produkter, inklusive pancetta, Coppa och Salame. En av de kulinariska specialiteter i Piacenza är Mostarda di Frutta – bevarade frukter i en socker-baserad sirap som har smaksatt med senap. De kullar som omger staden är kända för vingårdarna.

Det finns ett antal historiska palats ligger utspridda Piacenza, inklusive Palazzo Comunale, som är säte för den lokala regeringen och en av de bästa exemplen hittills av medeltida medborgerlig byggnad, Palazzo Farnese, och Palazzo Landi.

Andra områden av intresse Piazza Cavalli, som är stadens största torg, Duomo di Piacenza, den största katedralen i staden, och basilikan Sant’Antonio, vilket är en fantastisk exempel på romansk arkitektur.

Piacenza betjänas av Linate Airport (LIN) och är en av de tre stora flygplatserna i Milano tillsammans med Milano Malpensa Airport (MXP) och Orio al Serio (BGY). Den Linate flygplats ligger 55,28 kilometer från centrum av Piacenza och används främst för inhemska och korta internationella flygningar. Några av flygbolagen service denna flygplats inkluderar Aer Lingus, Alitalia, British Airways, Iberia, KLM, Lufthansa, EasyJet.