Hyrbil Pescara

» Biluthyrning » Hyrbil Pescara

 

car-rental

Jämför och hitta de bästa priserna på biluthyrning i Italien

Biluthyrning Pescara

Jämför priser på hyrbilar i Pescara från flera olika leverantörer, inklusive Maggiore, Avis, Alamo, Europcar, Sixt och Budget. Den nödvändiga försäkring samt obegränsad körsträcka ingår alltid.

Pescara guide

Hyrbil Pescara

Biluthyrning Pescara

Staden Pescara ligger längs kusten i den italienska regionen Abruzzo. Det är den mest befolkade staden i regionen, med 123,103 invånare (3/2009). Staden är 33,6 kvadratkilometer stort och känt för sina badorter längs Adriatiska kusten, särskilt under sommarmånaderna.

De största sevärdheterna att se är i den historiska stadskärnan av staden. Det är katedralen St Cettus och födelseplats Gabriele D’Annunzio, en berömd poet. Det är Palazzo del Governo, som inrymmer landskapsbibliotek, och det finns också museet i Abruzzi folket.

Den primära kommersiella gatan i Pescara är Corso Umberto I. Den utgör en rektangel med Via Nicola Fabrizi och Corso Vittorio Emanuele II att bilda det främsta shoppingområdet i staden. Det är där alla de stora affärer och butiker finns.

Under sommarmånaderna är Pescara en stor non-stop parti längs stranden. Det finns många diskotek och klubbar.

I juli är värd för staden International Jazz Festival, en av de mest kända jazzfestivaler över hela Europa.

Abruzzo Airport (PSR), även känd som Pescara flygplats ligger cirka fyra mil utanför Pescara centrum. Det är den enda internationella flygplatsen i hela regionen Abruzzo. Flygbolag som tjänster denna flygplats inkluderar Alitalia, Ryanair, Belle Air och Air Vallee.