Hyrbil Perugia

» Biluthyrning » Hyrbil Perugia

 

car-rental

Jämför och hitta de bästa priserna på biluthyrning i Italien

Biluthyrning Perugia

Jämför priser på hyrbilar i Perugia från flera olika leverantörer, inklusive Maggiore, Avis, Alamo, Europcar, Sixt och Budget. Den nödvändiga försäkring samt obegränsad körsträcka ingår alltid.

Perugia guide

Hyrbil Perugia

Biluthyrning Perugia

Perugia är huvudstad i den italienska regionen Umbrien. Den har en befolkning på 168,066 invånare (9/2010) och är 449.92 kvadratkilometer i storlek. Det är ett viktigt centrum för medeltida konst och är känd som en stor choklad producent.

Perugia är känd för de underjordiska hålor under staden. Det finns rulltrappor som leder till resterna av Rocca Paolini, en sextonde århundradet fästning. Nedan fästningen finns ett antal medeltida gator som omfattas av tegel tak. Det är en stor syn att se. Beläget vid fästningen är Porta Marzia, en etruskisk stadsporten byggt någon gång under det tredje århundradet och så småningom införlivas i byggandet av stadens murar.

Perogia är hem till den årliga Umbrien Jazz Festival. Denna festival äger rum i juli och lockar kända jazzmusiker från hela världen. De jazzkonserter sker mitt i centrum av staden.

Flygplatsen närmast Perugia är Perugia Airport (PEG), även känd som Umbrien internationella flygplats och San Francesco d’Assisi Airport. Det är cirka 10,58 kilometer från centrum av staden Perugia. Det är en mindre flygplats som tjänster tre flygbolag – Belle Air, Ryanair och Skybridge AirOps.