Hyrbil Monopoli

» Biluthyrning » Hyrbil Monopoli

 

car-rental

Jämför och hitta de bästa priserna på biluthyrning i Italien

Biluthyrning Monopoli

Jämför priser på hyrbilar i Monopoli från flera olika leverantörer, inklusive Maggiore, Avis, Alamo, Europcar, Sixt och Budget. Den nödvändiga försäkring samt obegränsad körsträcka ingår alltid.

Monopoli guide

Hyrbil Monopoli

Biluthyrning Monopoli

Staden Monopoli ligger längs den östra kusten av Italien, i regionen Apulien. Den har en befolkning på 49,591 invånare (5/2007) och är 156 kvadratkilometer stort. Det ligger cirka 40 kilometer sydost från staden Bari. Monopoli är en gammal fiskeby som innehåller några av de mest pittoreska stränder. Jämfört med den västra kusten i Italien, är staden fortfarande kan hålla på ”gamla stan” känsla och är i stort sett orört av turismen.

En av de viktigaste sevärdheterna se i Monopoli är slottet Karl V. Det stod färdigt 1522 och har en pentagonal form till det. Det byggdes ut och återställde under det sjuttonde århundradet. Den användes som ett fängelse från den tidiga delen av artonhundratalet fram till år 1969. Idag rymmer ett antal konstutställningar samt kulturevenemang. Ett annat slott är Coastal Castle of St Stephen. Den byggdes av Norman Lord Godfrey i Conversano i år 1086. Det var mer sistnämnd förvandlats till ett benediktinerkloster.

Monopoli betjänas av Bari ”Karol Wojtyla” Buss (BRI), även känd som Palese flygplats. Det är cirka 48,8 kilometer från centrum av staden. Det erbjuder service till ett antal populära europeiska flygbolag, däribland Alitalia, EasyJet, British Airways, Helvetic Airways och Lufthansa Regional.