Hyrbil Matera

» Biluthyrning » Hyrbil Matera

 

car-rental

Jämför och hitta de bästa priserna på biluthyrning i Italien

Biluthyrning Matera

Jämför priser på hyrbilar i Matera från flera olika leverantörer, inklusive Maggiore, Avis, Alamo, Europcar, Sixt och Budget. Den nödvändiga försäkring samt obegränsad körsträcka ingår alltid.

Matera guide

Hyrbil Matera

Biluthyrning Matera

Matera är en stor stad i södra italienska regionen Basilicata. Här finns en befolkning på 60,310 invånare (6/2008) och är 387,4 kvadratkilometer stort.

Staden Matera är mest känd världen över för sin gamla stad, känd som ”Sassi di Matera” eller ”Stones i Matera,” den Sassi för korta. Den Sassi kommer från en grottmänniskornas ”(förhistorisk) Avveckling och misstänks vara en av de allra första mänskliga bosättningar i Italien. Folk fortsatte att leva i Sassi för många generationer och idag finns ett antal hotell, företag och pubar.

Det finns ett antal kyrkor och kloster inom stadens gränser, inklusive Matera katedralen, San Pietro Caveoso kyrkan och San Pietro Barisano kyrka.

Matera är värd för kvinnors Fiction Festival hålls i slutet av september varje år. Det tenderar att locka en internationell kontingent av redaktörer, författare och litterära agenter.

Matera betjänas av Bari ”Karol Wojtyla” Airport (BRI). Det är cirka 53,98 kilometer från centrum av staden. Det erbjuder service till ett antal populära europeiska flygbolag, däribland Alitalia, EasyJet, British Airways, Helvetic Airways och Lufthansa Regional.