Hyrbil Legnano

» Biluthyrning » Hyrbil Legnano

 

car-rental

Jämför och hitta de bästa priserna på biluthyrning i Italien

Biluthyrning Legnano

Jämför priser på hyrbilar i Legnano från flera olika leverantörer, inklusive Maggiore, Avis, Alamo, Europcar, Sixt och Budget. Den nödvändiga försäkring samt obegränsad körsträcka ingår alltid.

Legnano guide

Hyrbil Legnano

Biluthyrning Legnano

Legnano är en liten italiensk stad belägen i den norra italienska regionen Lombardiet. Det är cirka 20 kilometer från den populära staden Milano. Det finns 58,013 invånare (3/2009) bor i Legnano. Staden är bara 17 kvadratkilometer stort. På grund av den mycket historiska slaget vid Legnano kämpade i 1176 mellan Heliga romerska riket och Lombard League, är det den enda staden i Italien (bortsett från Rom) som heter i Italiens nationalsång. För att fira denna strid, har staden en Palio delle Contrade.

En av de viktigaste sevärdheterna är basilikan San Magno. Den byggdes i början av det sextonde århundradet. I Piazza Monumento finns ett monument över Alberto da Giussano, en legendarisk Geulph krigare i Lombard ligan under det tolfte århundradet.

De viktigaste administrativa kontor för italienska modehuset Dolce & Gabbana ligger i Legnano.

Flygplatsen närmast staden Legnano är Milano Malpensa Airport (MXP). Det är den största flygplatsen i Milano och cirka 14,5 kilometer från centrum av staden. Eftersom det är en populär flygplats värd det över 20 olika flygbolag som flyger in från Europa, Afrika, Asien och USA, inklusive Alitalia, Lufthansa, British Airways, American Airlines, Easy Jet, El Al, Iberia, KLM och Continental Airlines.