Hyrbil Gorizia

» Biluthyrning » Hyrbil Gorizia

 

car-rental

Jämför och hitta de bästa priserna på biluthyrning i Italien

Biluthyrning Gorizia

Jämför priser på hyrbilar i Gorizia från flera olika leverantörer, inklusive Maggiore, Avis, Alamo, Europcar, Sixt och Budget. Den nödvändiga försäkring samt obegränsad körsträcka ingår alltid.

Gorizia guide

Hyrbil Gorizia

Biluthyrning Gorizia

Staden Gorizia ligger längs den nordöstra kanten av Italien i regionen Friuli Venezia Giulia. Eftersom det ligger precis vid gränsen till Slovenien är det vanligt att höra både italienska och slovenska talas av dem som bor här. Det har 35,980 invånare (4/2009) och är 41 kvadratkilometer stort.

Eftersom staden ligger precis vid gränsen, finns det ett antal gränsövergångar i Gorizia som träder in i den intilliggande slovenska staden Nova Gorica. Eftersom Slovenien gick med i Schengenavtalet 2007 har passage längs gränsen gjorts ganska enkelt.

The Castle of Gorizia är en av de största attraktionerna att se i staden. Dess väggar går tillbaka till medeltiden och slottet var en gång säte för rättsväsendet och administrativa makten i landet. Piazza della Vittoria, eller Victory Square är den viktigaste punkten i staden. Det finns en stor fontän i mitten och omges av små boutiquer, restauranger och kaféer.

Flygplatsen närmast Gorizia är Friuli Venezia Giulia Airport (TRS), även känd som Ronchi dei Legionari flygplats eller Trieste flygplats. Den ligger 16 kilometer från staden och hanterar ett mindre antal flygbolag, inklusive Alitalia, Belle Air, Lufthansa Regional, och Ryaniar.