Hyrbil Crotone

» Biluthyrning » Hyrbil Crotone

 

car-rental

Jämför och hitta de bästa priserna på biluthyrning i Italien

Biluthyrning Crotone

Jämför priser på hyrbilar i Crotone från flera olika leverantörer, inklusive Maggiore, Avis, Alamo, Europcar, Sixt och Budget. Den nödvändiga försäkring samt obegränsad körsträcka ingår alltid.

Crotone guide

Hyrbil Crotone

Biluthyrning Crotone

Staden Crotone ligger i södra Italien, i Kalabrien regionen. Det har 61,853 invånare (7/2007) och 179,8 kvadratkilometer stort. Staden grundades omkring 710 f.Kr. som en achaiska koloni som heter Croton. Det var en viktig kolonial bosättning och ligger en skola för medicin som var mycket väl känd i hela den klassiska världen.

Katedralen i Crotone är en av de primära platser att se. Det byggdes ursprungligen mellan nionde och elfte århundradet, men mycket av det har byggts fram till idag. Det finns en neo-klassiska fasad samt barock dekorationer längs långhuset. Det finns också slottet Karl V. byggdes under det sextonde århundradet, är detta slott hem till stadsmuseet, som håller artefakter från den antika staden Croton.

Flygplatsen betjänar staden Crotone är Crotone Airport (CRV) eller Sant’Anna flygplats (Aeroporto di Santa Anna-Crotone). Det är tio kilometer från stadens centrum och är värd ett antal flygbolag, inklusive Alitalia, Darwin Airline, och Meridiana Fly.