Hyrbil Cortona

» Biluthyrning » Hyrbil Cortona

 

car-rental

Jämför och hitta de bästa priserna på biluthyrning i Italien

Biluthyrning Cortona

Jämför priser på hyrbilar i Cortona från flera olika leverantörer, inklusive Maggiore, Avis, Alamo, Europcar, Sixt och Budget. Den nödvändiga försäkring samt obegränsad körsträcka ingår alltid.

Cortona guide

Hyrbil Cortona

Biluthyrning Cortona

Staden Cortona ligger i den italienska regionen Toscana. Den har en befolkning på 23,041 invånare (3/2009) och är 342.33 kvadratkilometer i storlek. Cortona är känd som platsen för filmen ”Livet är underbart” med italiensk skådespelaren Roberto Benigni, och som plats för boken (och filmen med samma namn) ”Under the Tuscan Sun.” Det finns många turer runt Cortona som tar individer till platser som förekommer i dessa böcker / filmer.

Det finns mycket att se i Cortona, inklusive ett antal torg, kyrkor och museer. Den mest berömda torg är Piazza della Repubblica och den mest kända kyrkan är kyrkan Santa Maria delle Grazie.

En särskild ceremoni i Cortona varje år är det Tuscan Sun Festival. Den hålls på sommaren varje år och har ett antal utställningar, kulinariska läckerheter, diskussioner med framstående litterära figurer, och musikaliska uppträdanden.

Den närmaste flygplatsen att tjänster Cortona är Firenze Airport (FLR), även känd som Peretola flygplats eller Amerigo Vespucci flygplats. Det är cirka 86 kilometer från Cortona och det finns mycket i vägen för transport från flygplatsen för att komma dit.   Det är en ganska liten flygplats med endast en enda bana. Även om det är liten, ger den service till många flygbolag i Europa, inklusive Alitalia, Air France och Lufthansa Regional.