Hyrbil Catania

» Biluthyrning » Hyrbil Catania

 

car-rental

Jämför och hitta de bästa priserna på biluthyrning i Italien

Biluthyrning Catania

Jämför priser på hyrbilar i Catania från flera olika leverantörer, inklusive Maggiore, Avis, Alamo, Europcar, Sixt och Budget. Den nödvändiga försäkring samt obegränsad körsträcka ingår alltid.

Catania guide

Hyrbil Catania

Biluthyrning Catania

Staden Catania ligger längs Siciliens kust, mittemot den vackra Joniska havet. Det är den näst största staden på ön Sicilien med 296,303 invånare (3/2009). Catania sträcker 180.88 kvadratkilometer länge Sicilian kust. Staden ligger vid foten av vulkanen Etna, den största vulkanen i hela Europa. Det är en viktig ekonomisk och transport centrum, känt för sitt livliga centrum och mycket aktivt nattliv. Det är också ganska väl känd för sin barock arkitektur blandas med stadsplanering.

På grund av de många vulkanutbrott som har inträffat i Catania under de senaste tusentals åren har många fornlämningar förstörts. Det finns dock fortfarande ett antal kvar som kan ses idag bland annat en romersk tid akvedukt och forum och den grekiska akropolis Montevergine.

En annan populär attraktion är barock-eran Piazza del Duomo. Denna katedral inrymmer Elefantfontänen, eller ”U Liotru”, som har blivit en symbol för Catania så bra som det markerar ingången till den största shoppinggatan i staden, Etnea.

Flygplatsen närmast Catania är Catania-Vincenzo Bellini Airport (CTA). Det är cirka fyra kilometer strax utanför staden. Det är den mest trafikerade flygplatsen hela ön Sicilien och värdar många europeiska flygbolag inklusive British Airways, Lufthansa, Alitalia, EasyJet, Iberia, Luxair, Wizz Air, Wind Jet och Air Berlin.