Hyrbil Caltanissetta

» Biluthyrning » Hyrbil Caltanissetta

 

car-rental

Jämför och hitta de bästa priserna på biluthyrning i Italien

Biluthyrning Caltanissetta

Jämför priser på hyrbilar i Caltanissetta från flera olika leverantörer, inklusive Maggiore, Avis, Alamo, Europcar, Sixt och Budget. Den nödvändiga försäkring samt obegränsad körsträcka ingår alltid.

Caltanissetta guide

Hyrbil Caltanissetta

Biluthyrning Caltanissetta

Caltanissetta är en stad belägen i centrum av den italienska ön Sicilien. Den har en befolkning på 60,692 invånare (1/2004) och är 416 kvadratkilometer stort. Caltanissetta är känd för sina små trattorior, små restauranger, som finns inom stadens gamla kvarter. Staden är också känd för sin Passion Play, som hålls på långfredagen. Människor över hela Sicilien kommer till Caltanissetta att se det.

En av de största attraktionerna är katedralen Santa Maria la Nova, som uppfördes mellan 1560 och 1620. Dess utseende är sent renässans och har drag av barock stil också. The Castle of Pietrarossa byggdes ursprungligen av bysantinerna mellan åren 750 till 800. En annan intressant plats är klostret Santo Spirito.

Flygplatsen närmast Caltanissetta är Catania-Vincenzo Bellini Airport (CTA). Det är cirka 90 kilometer öster om staden. Det är den mest trafikerade flygplatsen hela ön Sicilien och värdar många europeiska flygbolag inklusive British Airways, Lufthansa, Alitalia, EasyJet, Iberia, Luxair, Wizz Air, Wind Jet och Air Berlin.