Hyrbil Bologna

» Biluthyrning » Hyrbil Bologna

 

car-rental

Jämför och hitta de bästa priserna på biluthyrning i Italien

Biluthyrning Bologna

Jämför priser på hyrbilar i Bologna från flera olika leverantörer, inklusive Maggiore, Avis, Alamo, Europcar, Sixt och Budget. Den nödvändiga försäkring samt obegränsad körsträcka ingår alltid.

Bologna guide

Hyrbil Bologna

Biluthyrning Bologna

Bologna är huvudstad i regionen Emilia-Romagna i norra Italien. Det är den sjunde största staden med 382,460 invånare. Staden sträcker sig över 140,7 kvadratkilometer mark. Bologna förklarades som en europeisk kulturhuvudstad år 2000 och ett UNESCO ”City of Music” plats i 2006. Idag är Bologna en av de rikedomar städerna i hela Italien och en livlig kosmopolitiskt område känt för historia, konst, musik och kultur.

Piazza Maggiore är ett stort bilfritt område som har många kyrkor, byggnader och butiker. The Fontana di Nettuno (Neptunstatyn) är en av de mest framträdande dragen i staden. Det finns också ett stort utbud av museer, däribland Gallery of Modern Art i Bologna och arkeologiska museet.

Bologna anses av många vara den gastronomiska huvudstad i Italien. Staden är känd för sin fantastiska kulinariska traditioner och är känd för den berömda köttfärssås, liksom produktionen av salami, mortadella, prosciutto och andra charkuterier fläsk. Det finns också ett antal välkända vingårdar också.

Den närmaste flygplatsen till Bologna är Guglielmo Marconi (Bologna) International Airport (BLQ). Det är bara några snabba minuter från centrum av staden. Ryainair är British Airways, och turkiska luften kända för att ha några avgångar per dag till Bologna och de tjänster som flygplatsens ett antal internationella förbindelser, inklusive Amsterdam, Köpenhamn, Moskva, Madrid, Paris och Bryssel.