Hyrbil Altamura

» Biluthyrning » Hyrbil Altamura

 

car-rental

Jämför och hitta de bästa priserna på biluthyrning i Italien

Biluthyrning Altamura

Jämför priser på hyrbilar i Altamura från flera olika leverantörer, inklusive Maggiore, Avis, Alamo, Europcar, Sixt och Budget. Den nödvändiga försäkring samt obegränsad körsträcka ingår alltid.

Altamura guide

Hyrbil Altamura

Biluthyrning Altamura

Altamura är en stad belägen i södra Italien i Bari provinsen. Det har 69,728 invånare (4/2011) och är ungefär 427 kvadratkilometer. Staden är ca 45 kilometer från staden Bari och Medelhavskusten.

En av de saker den här staden är mest kända för är Altamura Man, en mycket väl bevarad 400.000 år gammalt skelett från pre-Neanderthalian hominid. Den upptäcktes i en kalksten grotta inte långt från centrum. Staden är också känd för sin fantastiska bröd som kommer allt från en liten brödet för bröd som är storleken på en genomsnittlig bil hjulet!

Den Altamura Domkyrkan, som går tillbaka till 1232, skapades av kejsar Fredrik II, som ägnat denna spektakulära kyrkan till Jungfru Maria. Den är gjord i traditionell gotisk stil på den tiden. Alta Murgia National Park, som är en av de viktigaste skyddade naturområden i hela regionen Puglia, ligger också här.

Altamura betjänas av Bari ”Karol Wojtyla” Airport (BRI). Det är en bit över 40 kilometer från staden och är en port för ett antal flygbolag, inklusive Alitalia, Lufthansa, Ryanair och EasyJet.